Babylon > IBBO Dolomiet  > IBBO netwerk

IBBO netwerk

IBBO, Ik Ben Bewust Onderwijs, is een netwerk van erkende spirituele scholen voor basis- en voortgezet onderwijs door heel Nederland. Het valt onder het CVSO, Centrum voor Spiritueel Onderwijs in Geleen. IBBO en CVSO zijn onstaan in Limburg dankzij de visioenen en visies van Jean en Gentille. Beiden vertellen hun verhaal in onderstaand interview (zie filmpje). Ook is alle informatie te lezen op de IBBO website: http://www.ibbo.eu

Door bewustwording leer je vanuit jezelf en creëer je nieuwe mogelijkheden om te groeien. Deze bewustwording is de rode draad in het aanbod van onderwijs, cursussen, lezingen, begeleiding en trainingen. Naast IBBO, is er voor kinderen die thuis onderwijs krijgen de mogelijkheid om op een IBBO school gastlessen te volgen via THON: THuisONderwijs. Dankzij CVSO/IBBO worden alle IBBO scholen ondersteund door een kenniscentrum met spirituele en opvoedkundige ondersteuning (trainingen voor begeleiders en ouders, info-dagen en contacten met artsen, verpleegkundigen, therapeuten en spirituele centra). Ook worden middelen gedeeld, zoals het leerlingvolgsysteem.

Onder het CVSO/IBBO gaan dus meerdere scholen ontstaan in zowel Nederland als in het buitenland. Er is voor gekozen om alle scholen een naam te geven in de lijn van de kristallen en mineralen van Moeder aarde. In Nijmegen is dat dus IBBO Dolomiet geworden, vernoemd naar een steen die je helpt jezelf te zijn en je talenten en sterkte punten tot uitdrukking te laten komen. In Geleen bestaat al zo’n vier jaar IBBO Angeliet en in Meppel is dit jaar IBBO Chalcedoon gestart. In onderstaand interview vertelt initiatiefneemster Anita Movrin over de intenties van deze IBBO school. Verder is IBBO vaak in het nieuws.

Missie:
Wij werken vanuit hart en ziel en helpen de jongeren van nu om hun volledige potentieel tot uitdrukking te laten komen in een veilige, liefdevolle, open en respectvolle omgeving.

 

Contactgegevens

 

IBBO Dolomiet in Nijmegen
Bezoekersadres: Kwakkenbergweg 150 (zij-ingang), 6571 GB Nijmegen (Berg en Dal)
Postadres: Kwakkenbergweg 134, 6571 GB Nijmegen
Tel. o6-2845629o (Regine)
dolomiet@ibbo.eu

 

IBBO Angeliet in Geleen
CVSO/IBBO/THON
Op de Vey 18
6165 CC Geleen
Tel. IBBO: 046-4360404
Tel. CVSO: 046-4398272
secretaris@ibbo.eu
www.ibbo.eu

 

IBBO Chalcedoon in Meppel
Argusvlinder 2A
7943 RX Meppel
Tel: 06-51114853 (Anita Movrin)
chalcedoon@ibbo.eu

 

IBBO Barnsteen in Ede
Horalaan 3a
6717 LX Ede
Tel. 0318-676697 of 0318-623319  (Petra Kaizer)
barnsteen@ibbo.eu

 

IBBO Fluoriet in Doesburg (in oprichting)
ibbofluoriet@gmail.com

Share

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.