IBBO

Ik Ben Bewust Onderwijs
LEERGEMEENSCHAP

IBBO Dolomiet is een spirituele leergemeenschap in Berg en Dal, volgens de principes van Ik Ben Bewust Onderwijs (IBBO). Er is steeds meer behoefte aan een plek waar je van elkaar en vanuit het hart leert en waar plaats is voor creativiteit, intuïtie, mindfulness, talent en passie. IBBO Dolomiet is niet alleen deel van het IBBO netwerk, ook zijn wij deelnemer van leefgemeenschap Babylon (gevestigd en actief op het Vijverhof-terrein).

VORM

IBBO Dolomiet is een spirituele basisschool. We hopen in de toekomst ook voortgezet onderwijs aan te bieden. We kiezen voor een persoonlijke en familieachtige sfeer. We staan het hele jaar door open voor nieuwe kinderen en vrijwilligers. Iedereen die vanuit liefde komt en komt geven, is welkom. De schooltijden zijn ma, di, do van 9:00 tot 15:30 uur en wo van 9:00 tot 13:00 uur. De vrijdag is vrij. Ouderbijdrage is €195 per maand (in de zomer wordt niet betaald).

DOELSTELLINGEN

GROEI: het gaat om ontwikkelingsdoelen en de balans tussen lichaam, geest en ziel. VREUGDE: de vreugde ervaren van het leven = leren. VERBONDEN: een verdiepende band vanuit liefde en vertrouwenijk. EIGENHEID: ieder in de eigen groei benaderen. ZIJN: in je kracht staan, (zelf)acceptatie en zelfliefde. GELIJKWAARDIG: ieder is leerling en leraar tegelijk EENHEID: met de omgeving.

Onze Visie

Onze Missie: wij werken vanuit hart en ziel en helpen de kinderen en jongeren van nu om hun volledige potentieel tot uitdrukking te laten komen in een veilige, liefdevolle, open en respectvolle omgeving. Onze Visie: de visie van IBBO is gebaseerd op eenheid en onvoorwaardelijke liefde. IBBO ziet de mens als geheel. Lichaam en geest werken samen om in perfecte harmonie te groeien en te bloeien. Wij gaan met deze visie aan de slag met onszelf als begeleiders om de kinderen beter te begrijpen en ze ook te kunnen stimuleren om goed voor zichzelf te leren zorgen zowel geestelijk als lichamelijk. De visie komt tot uiting in dagelijkse activiteiten zoals mindfulness, waardeneducatie, omgang met planten en dieren, omgang met elkaar en de eigen groei. Jongeren die zich vanuit hun eigen kwaliteiten ontwikkelen, worden sterk en weerbaar, ongeacht hun achtergrond, zwaktes en gekwetstheid. Het is belangrijk dat ze meer ontwikkelingsruimte krijgen en eigen verantwoordelijkheid. Ze worden hierdoor rustiger. Geen mens is hetzelfde en leert op dezelfde wijze. Je kunt deze ontwikkelingsprocessen niet standaardiseren. Iedereen levert zijn eigen prestatie en hoeft niet te worden vergeleken met anderen. Wij leven in een tijd waarin jonge mensen zich sneller kunnen ontwikkelen op cognitief gebied, zodat er meer ruimte overblijft voor meta-cognitieve vaardigheden, zoals zelfbewustzijn en samenwerking. Wil jij als vrijwilliger in Nijmegen meewerken aan een nieuwe leergemeenschap voor kinderen en jongeren? Neem dan contact met ons op via dolomiet@ibbo.eu ! We zoeken bevoegden voor het PO, met name voor de dinsdag.

Klik hier om onze NIEUWSBRIEF te ontvangen!
Klik hier om onze SCHOOLGIDS 2022-2023 te bekijken!

Email: dolomiet@ibbo.eu , tel: 06-28456290 (Regine Gijben)

Adres: Monseigneur Suyslaan 4, 6564 BV Heilig Landstichting