VOKO

Voedselcoöperatie Berg en Dal

wat we doen

VOKO Berg en Dal

VOKO staat voor voedsel coöperatief waarin in verenigingsverband voedselproducten kunnen worden gekocht die op mens- en milieuvriendelijke wijze worden geproduceerd, waarbij producten uit de buurt de voorkeur genieten. Doelstelling van de vereniging is bovengenoemde producten te verstrekken aan de leden zonder enig winstoogmerk, zodat de aangeboden artikelen mede toegankelijk zijn voor de wat smallere beurs. Ook is er ruimte voor de verkoop van zelfgemaakte lichaamsverzorgende artikelen zoals shampoo, tandpasta, deodorant en zalfjes.

De uitvoering vindt plaats in een ruimte van ongeveer 40 vierkante meter direct aan de rechterkant van de ingang naar het huiskamerrestaurant. De producten zijn overzichtelijk en met zorg uitgestald. Er zijn openingstijden (zie hiernaast) en leden hebben met de sleutel onbeperkt toegang tot de locatie en kunnen hun inkopen doen en giraal betalen. De leden betalen een éénmalig voorschot en een contributie per jaar. Van deze inkomsten worden de voorraad en bijkomende kosten betaald. Hoe meer leden hoe gunstiger de positie. De geringe winstmarge op de artikelen is voor de geleden schade van bederfelijke producten zoals groente en zuivel. Op 1 januari 2019 zaten we op 63 leden en het aantal blijft groeien. Wat fijn dat er zoveel belangstelling is voor de VOKO! Wees welkom!

Openingstijden

De openingstijden zijn op maandag t/m zaterdag van 11:00 tot 13:00 uur. Er staan dan onbezoldigde medewerkers tot je beschikking voor wederzijdse adviezen. Vaak is er dan ook ruimte voor een drankje en een versnapering. Leden kunnen op deze wijze kennismaken met andere leden wat de sociale functie van de VOKO versterkt. En bewoners van het terrein komen met elkaar in aanraking met de VOKO als medium. Leden hebben met de sleutel onbeperkt toegang tot de locatie tijdens de openingsuren van het restaurant.

Brood op dinsdag

Speciaal voor de VOKO wordt er iedere dinsdagochtend desembrood gebakken van door de Waldboeren in Berg en Dal verbouwde biologische oergranen. Het is is vanaf 11:30 uur te koop in de VOKO. Bekijk ook de site van de Waldboeren: https://www.ploegdriever.nl/waldboeren/

Wat kost het lidmaatschap?

De leden betalen een éénmalig voorschot en een contributie per jaar. Het éénmalige voorschot is nu: €25,- . Het voorschot is het aandeel in de VOKO en wordt geretourneerd bij opzegging. Op dit moment is de contributie per jaar: €12,- voor 1-persoonshuishoudens en €24,- voor meer-persoonshuishoudens. De contributie is een jaarlijks terugkerend bedrag.

Lid worden:

Lid worden van de VOKO kan door een inschrijfformulier in te vullen in de VOKO of email naar vokobergendal@gmail.com dan krijg je hem gemaild.

Voordelen van lidmaatschap:
-Leden kunnen het assortiment mede bepalen
-Leden kunnen zuivel en brood bestellen
-Leden kunnen grootverpakkingen bestellen
-Leden kunnen ook buiten de openingstijden inkopen doen (sleutel beschikbaar in sleutelkluisje)
-Leden kunnen een inleggeld storten en hun inkopen bijhouden op een persoonlijk formulier (in map in VOKO)
-Leden mogen VOKO-dienst draaien
-Leden kunnen groentepakketten bestellen (voor prijzen zie: https://www.tuinderijdelijsterbes.nl/abonnement ). Deze worden geleverd op dinsdag. Ophalen kan vanaf 16:30 uur.

vokobergendal@gmail.com

VOKO-Bankrekening: NL50 TRIO 0338579966